U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Inschrijven op installatie 'Binnenste Buiten'

Boukje Schweigman en Johannes Bellinkx maakte speciaal voor de tentoonstelling Prikkel dit “vacuumpak”. Wanneer we worden aangeraakt op de huid dan noem je dat een ‘tactiele ervaring’. Zenuwuiteinden in de huid doen dan hun werk. Als we heel stevig worden aangeraakt spreken we van diepe druk. Door die druk wordt de proprioceptie aangesproken; het zintuig waarmee je je eigen lichaam van binnenuit kan waarnemen.

Mensen die snel overprikkeld raken maken soms gebruik van diepe druk om rust te ervaren. Vaak gaat overprikkeling vanuit de buitenwereld gepaard met onderprikkeling van het eigen lichaam. Voor deze installatie gingen de makers op zoek naar de ultieme diepe drukervaring die een relatie aangaat met de buitenwereld. De installatie nodigt je uit om diep naar binnen te gaan en de grens tussen binnen en buiten te ervaren. 

Er kan maar 1 persoon tegelijk de installatie ervaren, en deze is uitsluitend te ervaren onder begeleiding van een medewerker. We raden aan om van te voren een tijdslot te reserveren. Zorg ervoor dat je een tijdslot boekt van minimaal 30 minuten na je verwachtte aankomsttijd bij Doornburgh.

Let op! Een gratis ticket is alleen geldig in combinatie met een entree ticket tot Prikkel.

Kies je ticketsoort

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Tijdslot Binnenste Buiten € 0,00
  € 0,00
 • Totaalprijs